Solé: ‘El paper de la casa reial espanyola des de l’1 d’octubre ha estat el d’un ministeri de la propaganda al servei de Rajoy i de l’Ibex35’

Esquerra Republicana Catalunya Sí a la circumscripció de Lleida tancarà la campanya electoral amb un acte al municipi natal de la consellera Meritxell Serret que saludarà els assistents en directe. 

El segon candidat de la coalició electoral Esquerra Republicana – Catalunya Sí i diputat al Parlament, Bernat Solé, el president nacional de Moviment d’Esquerres, Alfons Palacios, el membre de Demòcrates, Pep Tort i la regidora d’Alguaire, i també candidata, Elvira Larrégula, han fet avui un acte de campanya davant d’un nombrós grup de veïns i veïnes en aquesta localitat del Segrià, que ha estat presentat per la regidora i presidenta de la secció local d’ERC, Gemma Massana.

Solé ha enumerat els perjudicis que ha ocasionat l’aplicació de l’article 155 per part del PP, PSC-PSOE i C’s sobre l’economia catalana que ‘amb dades objectives, durant els darrers dos anys de govern independentista, ha crescut per sobre de la mitjana espanyola i ha aconseguit superar totes les previsions de creixement tant d’organismes internacionals, com del mateix ministeri d’economia o les agències de qualificació’.

En candidat independentista, també ha qualificat d’intolerable ‘la guerra econòmica’ duta a terme per l’estat amb modificacions legislatives per facilitar trasllats sense el consentiment dels consells d’accionistes com marcava la llei i pressions incloses a empreses recomanant abandonar Catalunya, ‘fet que dóna bona mostra de fins a quin punt l’estat està disposat a tot per evitar que la ciutadania decideixi lliurement i sense coaccions el seu futur’. ‘No els importa ensorrar l’economia, la unitat d’Espanya està per sobre de tot’, ha afegit.

En aquest sentit, ha estat molt crític també amb el paper de la casa reial espanyola des del passat 1 d’octubre ‘que ha estat un ministeri de la propaganda a les ordres de Rajoy i de l’Ibex 35’. Pel candidat republicà, les pressions que des de Zarzuela s’han realitzat a aquelles empreses que decidien quedar-se a Catalunya ‘han estat una mostra més de fins a quin punt la casa real és un element estructural per al manteniment del règim del 78 i per bloquejar qualsevol temptativa de canvi’.

En un altre ordre de coses, Solé també ha anunciat que la cloenda de la campanya d’Esquerra Republicana Catalunya es durà a terme demà a terme al pavelló esportiu de Vallfogona de Balaguer, municipi de la cap de llista a la circumscripció de Lleida i consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de la Generalitat a l’exili, Meritxell Serret.