Romeva: ‘La llibertat de Junqueras i Serret de poder tornar a casa depèn de què sortim a votar sense por el 21D i de què omplim les urnes de justícia i de dignitat’

El pavelló municipal dels Magraners a Lleida es va quedar petit per acollir les més 700 persones que van assistir ahir a l’acte central de campanya de la coalició electoral Esquerra Republicana – Catalunya Sí, en el que hi van intervenir la militant de les JERC, Xènia Sanjuan, els candidats de la circumscripció de Lleida Marta VilaltaGemma Espigares i Bernat Solé, el portaveu nacional de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, el líder de Moviment d’Esquerres, Ernest Maragall, el diputat al Congrés, Gabriel Rufián, i el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva.

Raül Romeva, que va cloure l’acte, va dedicar unes paraules als caps de llista de la coalició empresonats o a l’exili deixant clar que ‘si el d’avui fos un acte normal, el clourien la Meritxell Serret i l’Oriol Junqueras. La justícia real és garantir que les persones exiliades puguin tornar i què les persones privades de llibertat puguin sortir de les dues presons on els reclouen’. Pel conseller només hi ha una possibilitat d’aconseguir-ho: ‘us demano que no tingueu por, no dubteu, no us quedeu a casa, sortim, votem i omplim les urnes del 21D de dignitat i de justícia per derrotar el front del 155. Guanyarem!’.

Rufián també ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que ‘els 10 d’Estremera, Soto del Real y Alcalá-Meco no han de donar cap explicació a Colau, a qui les han de donar és als seus fills i filles per no poder ser al seu costat’. De la mateixa manera, s’ha referit molt contundentment al bloc del 155 ‘ells ens van moldre a garrotades l’1O, nosaltres els respondrem molent-los a vots el 21D; ells han fet de les seves presons el nostre pitjor malson, fem que les urnes siguin ara el seu malson’.

La mateixa contundència ha mostrat Castellà quan ha definit aquesta contesa electoral com a ‘il·legal i il·legítima’. Alhora que ha acusat l’estat espanyol de continuar exercint ‘la violència policial i política’ i ha conclòs la seva intervenció afirmant que ‘amb el 155 s’ha demostrat que el franquisme no va marxar mai, que PP, PSC i C’s saben que no poden guanyar les eleccions perquè la majoria del poble de Catalunya té línies vermelles, per això, continuen exercint el joc brut i mantenen, els Jordis, el Quim i l’Oriol a la presó’.

Maragall ha estat molt crític amb el PSC i ha començat la seva intervenció fent una referència molt clara a l’espoli del Museu de Lleida del passat dilluns ‘algun socialista havia de venir a Lleida a demanar-vos perdó. Perdó, mirem endavant i passem pàgina d’aquest socialisme oficial perquè Miquel Iceta i Àngel Ros són, ara mateix i ells ho saben, el cavall de Troia de l’Estat espanyol, de la dreta i de l’extrema dreta a Catalunya’.

El segon candidat lleidatà, Bernat Solé, per la seva banda, ha manifestat ‘que tenim un país preciós, ple de gent que vol votar i omplir les urnes de llibertat’. De la mateixa manera que ha volgut deixar clar el seu convenciment de què la coalició Esquerra Republicana-Catalunya Sí ‘és la única opció electoral que manté intactes els seus valors republicans, la pluralitat i que és sempre al costat del poble i de la ciutadania de Catalunya’‘No ens cal demostrar-ho només amb promeses buides, ja ho hem fet sempre que hem tingut responsabilitats de govern tant des del Govern de la Generalitat, com des dels nostres ajuntaments’, ha reblat.