Marta Vilalta

Nascuda a Torregrossa (Pla d’Urgell), el 3 de desembre de l’any 1984.

És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té el Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat de Lleida (UdL) i ha cursat estudis de postgrau de Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Actualment està cursant el Màster en Direcció Pública per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la UOC.

En aquests moments, és Directora general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Va ser Diputada al Parlament de Catalunya durant la X legislatura (2012-2015) en representació de les JERC, on va fer de portaveu d’ERC de polítiques de Joventut, d’Universitats i Recerca, de Cooperació al Desenvolupament, coordinadora de l’Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara i membre del Consell Assessor en Ciència i Tecnologia del Parlament (CAPCIT). Amb anterioritat, va treballar com a periodista a l’oficina de comunicació del departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat (2009-2012) i també va ser cap de premsa de la Federació Regional d’Esquerra Republicana de Catalunya a Lleida entre els anys 2007 i 2009.

Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 2004, ha exercit diverses responsabilitats orgàniques i des del juliol de 2015 és membre de l’Executiva Nacional liderant la secretaria d’Entorn. També en l’àmbit polític, entre el 2009 i el 2011 va ser portaveu de les JERC-Ponent i entre el 2011 i 2013 va esdevenir la secretària de comunicació de les JERC a nivell nacional.

Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació lleidatans, i actualment escriu a La Contra del Diari La Mañana. També col·labora al programa BacUp de Ràdio FlaixBac. Està vinculada al Club Esportiu Patí de Torregrossa des de sempre, on ha fet d’entrenadora, i actualment és patinadora integrant del grup xou petit. Participant de diverses entitats i plataformes locals i comarcals és també sòcia d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana.