La millora de les infraestructures i la cohesió territorial són les principals demandes dels empresaris lleidatans

Membres d’Esquerra s’han reunit aquest matí amb representats del comerç i l’hostaleria de Lleida per a conèixer les seves preocupacions i poder traslladar-les al futur govern de la Generalitat


El grup municipal d’ERC a la Paeria, juntament amb membres de la candidatura d’Erc Catalunya Sí per Lleida s’han reunit aquest matí amb diferents representants de federacions i associacions de comerç i hostaleria de Lleida, per a conèixer quines són les seves principals preocupacions pel que fa al futur del sector al territori.

Durant la reunió, els empresaris lleidatans han posat de manifest el temor a la despoblació del territori, especialment a les zones rurals i d’alta muntanya, i han demanat als candidats que treballin per cohesionar el territori, motivar el jovent i les dones (com a sectors de més difícil ocupabilitat) a guanyar-se la vida al poble i evitar l’envelliment i en alguns casos la desaparició dels petits municipis.

Segons els empresaris lleidatans, amb la millora de les infraestructures i la construcció de vies ràpides cap a la muntanya i platja, Lleida obtindria més visibilitat i guanyaria en turisme, potència comercial i qualitat de vida dels seus habitants.

Gemma Espigares, candidata d’ERC Catalunya Sí per Lleida, ha explicat als empresaris que les infraestructures són imprescindibles per a la promoció i millora del comerç i industria així com  per a la cohesió del territori i ha demanat als diferents representants del comerç i l’hostaleria lleidatans treballar plegats, juntament amb la coalició liderada per Esquerra,  per trobar solucions a la situació actual del sector. “Esquerra sempre ha estat molt sensible amb el comerç local, la industria i la hostaleria. Sempre hem treballat per potenciar el comerç de proximitat, els productes de la terra i la nostra pagesia. La consellera Serret, ara  l’exili, estava fent molt bona feina pel que fa a l’agricultura i buscar maneres de promocionar el sector primari per a que els més joves i en especial les dones s’hi puguin guanyar la vida”, explica Espigares.

Segons la candidata, “la solució passaria per a conèixer les necessitats reals del territori, tenir una interlocució constant amb el sector per poder decidir conjuntament les estratègies de mercat i en el cas que haguem de decidir què és millor per nosaltres, saber decidir amb objectivitat”, apunta Espigares.

En l’esmorzar hi ha participat Pimec Comerç, Fecom, la Federació d’Hostaleria i representants de l’Eix Comercial. Per part d’Esquerra hi han assistit el regidors Carles Vega i Núria Marín, el diputat al Congrés Xavier Eritja i la candidata d’ERC Catalunya Sí, Gemma Espigares.