Joan Santacana

 

Va néixer a Cervera, el 13 d’abril de 1959. És casat i té 1 filla i 2 fills. Resideix a Cervera fins el 1988, on cursa els estudis primaris al Col·legi de la Sagrada Família i a la Mútua Escolar, i el batxillerat i el COU a l’Institut Antoni Torroja. Fa de cap de l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines des del 1976 fins el 1983.

Graduat Social per la Universitat de Lleida. Llicenciat en Ciències del Treball per la Universitat Oberta de Catalunya. Llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya . Postgrau en Orientació i Intermediació Laborals per la Universitat Oberta de Catalunya

És funcionari del Cos Superior de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya, en la Secció Local de Cervera.  És Paer de la Paeria de Cervera des del juny de 2015. Ocupa el lloc de Director Territorial a Lleida per encàrrec de funcions de la Consellera de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, des de febrer de 2016.

És soci de l’Assemblea Nacional de Catalunya, d’Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua Catalana i del Centre Excursionista de la Segarra.