David Rodríguez

Nascut el 1967, és casat i pare de dos fills. Oriünd d’Oliana, està vinculat a Solsona des del 1981, quan s’hi va desplaçar per motius d’estudi. És tècnic superior en Administració de sistemes informàtics i ha treballat com a matricer.

La seva incorporació a l’Ajuntament es va iniciar el juny del 2007, amb el pacte de govern entre les forces d’ERC, El Comú i PSC. Va ser regidor de Salut, Acció Social i Comunicació des d’aquell any i fins al moment d’assumir l’alcaldia, el 23 de gener de 2010, arran de la prematura defunció de l’alcalde Xavier Jounou i Bajo. Durant aquell període també va ser conseller comarcal d’ERC.
En les eleccions municipals del 22 de maig de 2011, Rodríguez va revalidar l’alcaldia amb majoria absoluta, igual que en les del 24 de maig del 2015, moment a partir del qual va encetar el seu tercer mandat. En les eleccions al Parlament de Catalunya del mateix any va ser escollit diputat de Junts pel Sí per la circumscripció de Lleida.
Així mateix, en el vessant estrictament polític, David Rodríguez va ser president comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya entre els anys 2015-2016. Anteriorment, va ser secretari d’organització dels republicans al Solsonès entre el 2003 i el 2010, i membre de la candidatura de la mateixa formació al Parlament de Catalunya el 2006.
Quant a la seva vinculació amb el teixit associatiu, és soci d’Òmnium Cultural, l’ANC, el Centre d’Estudis Lacetans, el Sol del Solsonès, Amisol i el Centre Excursionista del Solsonès, entre altres.